Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ΣΟΥΡΩΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ



από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- τα δαμάσκηνα από το λικέρ δαμάσκηνο
- 1 και 1/2 κιλό δαμάσκηνα
- 750 γραμμάρια ζάχαρη
- μισό ποτήρι νερό



Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα.
Τα κόβουμε στα τέσσερα.
Τα βάζουμε σε μια λεκάνη  και προσθέτουμε την ζάχαρη και τα δαμάσκηνα από το λικέρ δαμάσκηνα.
Τοποθετούμε την λεκάνη σκεπασμένη στο ψυγείο και την αφήνουμε για μια ημέρα ώστε να βγουν όλα τα ζουμιά τους.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε την θερμοκρασία στο μισό και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό.
Όταν μαλακώσουν τα δαμάσκηνα τα λιώνουμε με την ραβδομπλέντερ για να πολτοποιηθούν.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πήξει η μαρμελάδα.
Την τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου