από την Eleni Xenophontos
Υλικά
- 1 ½ κιλό κυδώνια
- 1 κ. ζάχαρη
- 1 ½ ποτήρι νερό
- 2 φύλλα αρμπαρόριζα
- αμύγδαλα καβουρδισμένα
- χυμό ενός λεμονιού
- 1 κ. ζάχαρη
- 1 ½ ποτήρι νερό
- 2 φύλλα αρμπαρόριζα
- αμύγδαλα καβουρδισμένα
- χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τα κυδώνια τα βράζουμε να μαλακώσουν με την
αρμπαρόριζα.
Τα στραγγίζουμε από το νερό τους και τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη.
Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι για να δέσει.
Αφού κρυώσει λίγο πολτοποιούμε.
Τα στραγγίζουμε από το νερό τους και τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη.
Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι για να δέσει.
Αφού κρυώσει λίγο πολτοποιούμε.
Σερβίρουμε και
στολίζουμε την πιατέλα μας με καβουρδισμένα αμύγδαλα και καρύδια.
Αφού κρυώσει
φυλάγεται στο ψυγείο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου