από την Effie Tsitsika
Υλικά
- 500 γρ.
κολοκύθια τριμμένα
- 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
- άνηθος
- δυόσμος
- μαϊντανός
- φρέσκα κρεμμυδάκια
- ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- αλεύρι
- αλάτι
πιπέρι
πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια στον χοντρό τρίφτη ή στο μούλτι και
σε μια πετσέτα βάζουμε τα τρίμματα με λίγο αλάτι.
Στύβουμε γερά να φύγουν όλα τα ζουμιά τους. Βάζουμε τα
κολοκύθια σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο, τον άνηθο, το μαϊντανό,
τη φέτα, τα αυγά και το λάδι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να
αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να
αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή
φωτιά και τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα από
τη μία πλευρά.
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού τους γυρίζουμε από την άλλη.
Μόλις
είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί
για να στραγγίσουν τα λάδια οι κεφτέδες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου