από την Effie Tsitsika
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλα
- 500 γρ. μανιτάρια
πλευρώτους σε μικρά κομμάτια
- 250 γρ. μανιτάρια λευκά μικρά
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 250 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο
- 250 ml κρέμα
γάλακτος
- 2 αβγά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε
ελαφρά τα κρεμμυδάκια μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να στεγνώσουν
από τα υγρά τους.
Τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο,
το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Προθερμαίνουμε το
φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι.
Στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρώνοντας ενδιάμεσα. Χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το τριμμένο κασέρι.
Ρίχνουμε και το
μίγμα των μανιταριών και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το
τελικό μίγμα πάνω από τα φύλλα και σκεπάζουμε την πίτα με άλλα 5 φύλλα.
Ψήνουμε την πίτα
στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά τα φύλλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου