από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 40 κομμάτια κίτρο
- 40 κομμάτια κίτρο
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- ½ λεμόνι τον χυμό
-2 φύλλα αρμπαρόριζα.
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τα κίτρα.
Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τα κίτρα.
Αφαιρούμε την κίτρινη φλούδα και τα κόβουμε σε κομμάτια
βγάζοντας την σάρκα.
Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό τα βράζουμε για 3 '.
Σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε με κρύο νερό το βράσιμο.
Μετά το δεύτερο βράσιμο αφού τα σουρώσουμε τα βάζουμε σε
μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε 2 μέρες αλλάζοντας το νερό 4-5 φορές την ημέρα
Δοκιμάζουμε αν έχουν ξεπικρισει εντελώς και εφόσον είναι εντάξει τα αφήνουμε να
στραγγίξουν καλά.
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και αφού
πάρουν βράση ρίχνουμε τα κίτρα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 5΄.
Τα αφήνουμε μέχρι την άλλη μέρα.
Την επομένη βράζουμε 10'-15΄να δέσει το σιρόπι.
Αφού κρυώσει λίγο το βάζουμε σε αποστειρωμένα ζεστά βάζα
ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου