Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ


από την Effie Tsitsika

Υλικά
- 1 πακέτο φύλλα
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους σε μικρά κομμάτια
- 250 γρ. μανιτάρια λευκά μικρά
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 250 γρ. κασέρι χοντροτριμμένο 
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 2 αβγά
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους.
Τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι.
Στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρώνοντας ενδιάμεσα. Χτυπάμε  τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε  το τριμμένο κασέρι.
Ρίχνουμε  και το μίγμα των μανιταριών και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε  το τελικό μίγμα πάνω από τα φύλλα και σκεπάζουμε  την πίτα με άλλα 5 φύλλα.

Ψήνουμε  την πίτα στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά τα φύλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου