Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

ΜΠΙΣΚΟΤΑ


από την Panayiota Theofanous

Υλικά
- 1 πακέτο βούτυρο ανάλατο
- 2 κ σ φυτικό βούτυρο
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 2 αυγά
- 3 φλιτ αλεύρι
- 1 ½ φλιτ κορν φλάουερ
- 2 κ γ μπέικιν – πάουντερ
 - λίγη βανίλια
- 1 φλιτ φουντούκια καβουρδισμένα και αλεσμένα

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα 2 είδη βουτύρου μαζί  με την ζάχαρη.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αυγά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη.
 Κάνουμε την ζύμη ρολά και την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για μερικές ώρες

Μετά κόβουμε την ζύμη σε ροδέλες και ψήνουμε στους 180 0.
Παρατήρηση : Αν θέλουμε βάζουμε και ανάλατα αλεσμένα χαλεπιανά για περισσότερη γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου