Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ


από  την Eleni Xenophontos

Υλικά
- ψάρια : τσιπούρες φιλέτο,  γαρίδες, η όποιο άλλο λιπαρό ψάρι θέλουμε
- ¾ ποτηριού ρύζι γλασέ
- 2-3 πατάτες σε κύβους
- 1 καρότο σε μικρά κομματάκια
- σέλινο και μαϊντανό ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ γλ κρασί λευκό
- 2-3 κ σ χυμό ντομάτας
- πιπερόριζα
- ζωμό λαχανικών
- 1 κ γλ κάρυ
- ελαιόλαδο
- ½ κ γλ εστραγκόν
-  χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ψάρια μόνα τους. Όταν κρυώσουν τα ξεψαχνίζουμε



Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο.

 Όταν σοταριστούν προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρυκεύματα. Σβήνουμε με το κρασί.

Αφού πάρουν μια βράση ρίχνουμε το σουρωμένο ζωμό από τα ψάρια, τον ζωμό λαχανικών, το εστραγκόν τον χυμό ντομάτας το ρύζι


 και τα υπόλοιπο χόρτα μας.




Λίγο πριν τελειώσει το φαγητό μας προθέτουμε το ψάρι κι ακόμα λίγο ζωμό απ τα βρασμένα ψάρια μας.

Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου