από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 2 κιλά μανταρίνια μικρά και σφικτά
- 2 κιλά ζάχαρη
- 1200 ml νερό
- 1 λεμόνι το χυμό του
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα μανταρίνια.
Βράζουμε μπόλικο νερό και ρίχνουμε τα μανταρίνια για 10 λεπτά.
Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
Αφού κρυώσουν τα τρυπάμε με καλαμάκι από το κοτσάνι έως στην άλλη άκρη.
Τα ξαναβράζουμε σε μπόλικο νερό για άλλα 10 λεπτά.
Αυτήν την διαδικασία την κάνουμε 3 φορές.
Τα δοκιμάζουμε για να δούμε αν ξεπίκρισαν.
Αν τα βρούμε πικρά τα βάζουμε σε μπόλ με νερό αφήνοντάς τα για 2 με 3 ώρες αλλάζοντας συχνά το νερό.
Όταν είναι έτοιμα τα στήβουμε ελαφρά με το χέρι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τα μανταρίνια για 5 λεπτά από την στιγμή που θα πάρει βράση.
Σβήνουμε την φωτιά και όταν κρυώσουν τα σκεπάζουμε με πιάτο για να τα κρατά βυθισμένα στο σιρόπι.
Τα αφήνουμε για 18 με 20 ώρες.
Τα βράζουμε ξανά μέχρι να δέσει το σιρόπι περίπου 20 λεπτά.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού.
Τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου