Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΙΦΑΔΟ



απο τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

-1 κιλό μοσχάρι 
- 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
- κόκκους από διάφορα πιπέρια
- 1 φύλλο δάφνη
- μπόλικο λάδι
- 3 μπαχάρια
- 1 ξυλάκι κανέλα 
- λίγο γαρύφαλλο
- καρίνο
- πάπρικά
- λίγη ζάχαρη
- 1 κουτί ντοματάκια 
- χυμός από ντοματα
- 2 φλιτζανάκια ξύδι
- 1 ποτηράκι κρασί



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε από κάτω σταυρωτά.
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας να θωρακιστεί.
Ρίχνουμε τα μπαχάρια μας και αφήνουμε να βγουν τα αρώματα τους.
Σβήνουμε με το ξύδι.
Μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τα ντοματάκια και το χυμό μαζί με το κρασί.
Προσθέτουμε νερό ζεστό και αφήνουμε να βράσει το κρέας μέχρι να κοντεύει να γίνει.
Σε τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν.



Όταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.



Αφήνουμε να πάρουν βράση μέχρι να γίνουν και τα κρεμμύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου