Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΦΑΒΑ



από την Ipokampos Giota

Υλικά

- 1/2 σακουλάκι φάβα
- καρότο
- κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- χυμός ενός λεμονιού
- θυμάρι




Εκτέλεση

Ρίχνουμε καυτό νερό πάνω από την φάβα και την αφήνουμε για λίγη ώρα να μεινει.
Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κομμένο καρότο το κρεμμύδι σκόρδο και όλα τα άλλα μυρωδικά.
Μόλις σωταριστούν ρίχνουμε την φάβα αφού την έχουμε στραγγίξει καλά.
Σβήνουμε με τον ζωμό λαχανικών.
Ανακατεύουμε για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Μόλις εξατμιστεί ο ζωμός την περνάμε στο μούλτι με λάδι με τον χυμό ένος λεμονιού και το ξύσμα του.
Σερβίρουμε με κομμένο κρεμμύδι πιπέρι θυμάρι λαι λάδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου