από την Eleni Kariofilli
Υλικά
- 180 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- 225 γραμμάρια αλεύρι
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές κακάο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γραμμάρια κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια η σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρομε την ζάχαρη για να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αυγό και το χτυπάμε για να ομοιογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε το αλεύρι το κακάο το μπέκιν πάουντερ και την σόδα.
Τα χτυπάμε με χαμηλή ταχύτητα μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
Ρίχνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε με την σπάτουλα.
Καλό θα είναι ν μείνει η ζύμη για κάποιες ώρες στπ ψυγείο να ξεκουραστεί.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και βάζουμε τα κούκις αραιά γιατί απλώνουν.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά.
Τα αφήνουμε στην σχάρα να κρυώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου