από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 1/2 κιλ. γίγαντες
-ντομάτες κονκασέ η τριμμένες
-1κ σ πελτέ
-2 -3 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες [εγώ βάζω και
καυτερές]
-4 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
-2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-4-5 φύλλα δάφνης
-6 μπαχάρια
-αλάτι
-πιπέρι
-1 ποτήρι λάδι
-μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Έχουμε βάλει τους γίγαντες σε νερό από την προηγουμένη
και αφού τους ξεπλύνουμε τους βράζουμε για 5΄σε μπόλικο νερό.
Τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε σε καθαρό νερό 1
ώρα..
Στο ταψί που έχουμε ρίξει λίγο λάδι απλώνουμε τα κομμένα κρεμμύδια να καλυφτεί .
Στο ταψί που έχουμε ρίξει λίγο λάδι απλώνουμε τα κομμένα κρεμμύδια να καλυφτεί .
Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι, λίγες πιπεριές ροδέλες και
απλώνουμε τα σουρωμένα φασόλια.
Ανάμεσα βάζουμε τα μπαχάρια και την δάφνη.
Σε μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα, πελτέ, λάδι, αλάτι,
πιπέρι και περιχύνουμε το φαί. προσθέτοντας χλιαρό νερό να σκεπαστούν τα υλικά.
Ψήνουμε στους 180 0 περίπου 1 ώρα προσθέτοντας αν χρειαστεί νερό να μείνει με σάλτσα.
Ψήνουμε στους 180 0 περίπου 1 ώρα προσθέτοντας αν χρειαστεί νερό να μείνει με σάλτσα.
Όταν το βγάλουμε ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου