από την Anthoula Boutselis
Υλικά
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 30 g ζάχαρη άχνη
- 4 κουταλιές της σούπας γάλα
- γιαούρτι 600 γρ
- 2 κουταλιές της σούπας βανίλια εσάνς
Για την σάλτσα φρούτων
- 200 γρ φράουλες
- χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- 200 γραμμάρια βατόμουρα
- 100 γραμμάρια μπλακμπερι
Εκτέλεση
Σε μια ρηχή πιατέλα βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο
νερό (τουλάχιστον 5 λεπτά).
Ζεσταίνουμε το γάλα ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε τα στη φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση και στη
συνέχεια τα βγάζουμε. Αφήνουμε λίγο να
κρυώσει.
Αφαιρούμε τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στο γάλα (αλλά δεν το γάλα πρέπει να είναι
πολύ ζεστό, ιδανική θερμοκρασία να το ανέχεται το δάκτυλό μας),
ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε
το γιαούρτι και τη βανίλια, ανακατεύουμε
, στη συνέχεια ρίχνουμε τη σύνθεση σε 6
μπολάκια.
Βάζουμε το στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνει (περίπου 3
ώρες).
Για σάλτσα φρούτων
Ανακατεύουμε σε
μπλέντερ τις φράουλες με χυμό λεμονιού και ζάχαρη.
Βγάζουμε τα μπολ μετά από 3
ώρες τα βουτάμε για 10 δευτερόλεπτα σε καυτό νερό για να ξεκολλήσει η πανακότα
Ρίχνουμε τη σάλτσα φράουλας για επιδόρπιο και γύρω από
αυτό, στη συνέχεια, στολίζουμε με τα υπόλοιπα φρούτα.
Μπορούμε επίσης να
χρησιμοποιήσουμε άλλα φρούτα όπως το
μάνγκο, τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια ή τα κεράσια.
- 23g υδατάνθρακες.
- 1.8g. Κορεσμένο λίπος
- 3,3g Λίπος
- 7,9 g. Πρωτεΐνη
- 152kcal Θερμίδες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου