από την Alterego Konstantina
Υλικά
- 1 βιτάμ
- 1 κούπα ζάχαρη
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2 βανίλιες
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 πρέζα αλάτι
- 5 αυγά
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- χυμό απο 2 πορτοκάλια
- ½ κ γ σόδα
- 1 πακέτο φαρίνα
- 1 μπέικιν-πάουντερ
Για την επικάλυψη
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
- 300 γρ κουβερτούρα
- αμύγδαλα καβουρντισμένα
Εκτέλεση
Αφήνουμε από βραδύς έξω το βιτάμ. Το πρωί το χτυπάμε με
την ζάχαρη, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τις βανίλιες μέχρι ν αφρατέψει.
Ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλάτι και τα αυγά ένα ένα και το
κονιάκ.
Στον χυμό από τα πορτοκάλια διαλύουμε την σόδα και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Στο τέλος σιγά σιγά ρίχνουμε την φαρίνα με το μπέικιν-πάουντερ.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0
για 50 λεπτά περίπου.
Αφού κρυώσει την γυρίζουμε ανάποδα σε πιατέλα που θα
σερβίρουμε. (μένει ανάποδο το κέικ είναι πιο ωραίο για να το αλείψουμε μετά).
Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει
και περιχύνουμε γλυκό..όσο είναι ζεστή η γκανάζ στολίζουμε με αμύγδαλα
καβουρδισμένα και ότι άλλο επιθυμεί καθένας και καλή μας απόλαυση!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου