Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΑΣΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ ΜΕ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό πράσα
- 2 μπριζόλες λαιμού χοιρινές
- λίγο σέλινο
- αλατοπίπερο
- 2 λεμόνια
- λίγη πάπρικα καπνιστή.
- 2-3 πιπεριές καυτερές (προαιρετικά)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα πράσα σε κομμάτια, 5-6 εκατοστά περίπου και  τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και τον χυμό απ τα λεμόνια.




Τ αχνίζουμε λίγο μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. 
Αφήνουμε να μαλακώσουν καλά και προσθέτουμε αλατοπίπερο και τις καυτερές πιπεριές αν θέλουμε .



Αρωματίζουμε με την πάπρικα και σβήνουμε το μάτι.
Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι. 
Βάζουμε και τις μπριζόλες αλατοπιπερωμένες και ρίχνουμε και σ αυτές λίγη πάπρικα. 



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου