από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κιλό πράσα
- 2 μπριζόλες λαιμού χοιρινές
- λίγο σέλινο
- αλατοπίπερο
- 2 λεμόνια
- λίγη πάπρικα καπνιστή.
- 2-3 πιπεριές καυτερές (προαιρετικά)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα πράσα σε κομμάτια, 5-6 εκατοστά περίπου και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και τον χυμό απ τα λεμόνια.
Τ αχνίζουμε λίγο μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Αφήνουμε να μαλακώσουν καλά και προσθέτουμε αλατοπίπερο και τις καυτερές πιπεριές αν θέλουμε .
Αρωματίζουμε με την πάπρικα και σβήνουμε το μάτι.
Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι.
Βάζουμε και τις μπριζόλες αλατοπιπερωμένες και ρίχνουμε και σ αυτές λίγη πάπρικα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου