Υλικά
- 1 χούφτα αλεύρι φαρίνα
- 1 κιλό αλεύρι
σκληρό (χωριάτικο)
- 1 ½ ποτήρι φυστικέλαιο
- 3 κουταλιές βούτυρο ανάλατο (spry)
- 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- ½ λίτρο χυμό πορτοκάλι (όσο σηκώσει)
- σουσάμι για την επικάλυψη
Για την γέμιση
- ελιές χωρίς κουκούτσι
- λίγη κανέλα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- δυόσμος φρέσκος
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το
βούτυρο και γίνεται σαν σπυρωτό ρύζι.
Ακολούθως προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού , τόσο, όσο η
ζύμη να είναι μαλακή. Ζυμώνοντας σφίγγει.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 10-11 μπαλάκια.
Ανοίγουμε το κάθε
μπαλάκι σε φύλλο και βάζουμε λίγη από την
γέμιση απλώνοντας την σε όλη την επιφάνεια.
Ρολάρουμε και
κλείνουμε όμορφα τα πλαϊνά. Τοποθετούμε το κάθε ρολό επάνω στο σουσάμι, το
οποίο το έχουμε πλύνει και στραγγίξει καλά, για να κολλήσει πάνω στην ζύμη.
Στρώνουμε με λαδόκολλα τα ταψάκια και τοποθετούμε τις ελιωτές.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν στους 180 0 περίπου 20-30
λεπτά.
Μόλις κρυώσουν κόβουμε σε κομμάτια το κάθε ρολό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου