από τον Μίλτο Σουλιώτη
YΛIKA
- 700 γρ. χοιρινό (σπάλα- ελιά ανάμικτα)
- 250 γρ χοιρινή πανσέτα
- 50 γρ λαρδί
- 18 γρ αλάτι
- 2,5 γρ μαύρο πιπέρι τριμμένο
- 4 γρ αγριοκύμινο σπασμένο
- 0,5 γρ κανέλα
- 50 ml ξύδι
-75 ml νερό πολύ παγωμένο (από 0 έως και +2 )
- έντερα χοιρινά 1 με 1,5 μέτρα
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρέατα και το λαρδί σε κρεατομηχανή με δίσκο 10 χιλ.
Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε τα πολύ καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Σκεπάζουμε την λεκάνη με μεμβράνη και αφήνουμε για 3 ώρες στην συντήρηση του ψυγείου και μετά για 1 ώρα στην κατάψυξη.
Περνάμε το μείγμα στα έντερα και σχηματίζουμε λουκάνικα μήκους 30 εκ περίπου.
Κρεμάμε τα λουκάνικα σε μέρος δροσερό και σκιερό με θερμοκρασία 12-16 βαθμούς Κελσίου και υγρασία 60-65% για μία μέρα, να στραγγίξουν λίγο και μετά μπορούμε να τα καταναλώσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου