από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- χταπόδι
- 2 φύλλα δάφνη
- 2 με 3 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο η ξερό
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χταπόδι βγάζοντας τα μάτια το στόμα και αδειάζοντας την σακούλα.
Το βάζουμε στην κατσαρόλα με την δάφνη και το φασκόμηλο χωρίς νερό.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με το νερό που βγάζει.μέχρι να μαλακώσει περίπου για μισή ώρα.
Ρίχνουμε 1 κούπα κόκκινο κρασί και το αφήνουμε ξεσκέπαστο μέχρι να εξατμιστεί.περίπου για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με λάδι και ψιλοκομμένο μαϊντανό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου