από τον Σταμάτη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 λίτρο βότκα η τσίπουρο
- φλούδες από 2 κιλά περγαμόντα
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 350 γραμμάρια νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε με τον πατατοκόφτη τα περγαμόντα.
Βάζουμε τις φλούδες σε ένα βάζο και ρίχνουμε και το αλκοόλ.
Το φυλάσσουμε σε σκοτεινό μέρος για 25 ημέρες.
Φτιάχνουμε το σιρόπι και μόλις κρυώσει το προσθέτουμε στο αλκοόλ.
Το αφήνουμε μερικές μέρες να ωριμάσει και το ποτό μας έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου