από την Ευαγγελια Βανιωτη
Υλικά
- 1 μέτριο
λάχανο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 μέτρια καρότα
- ½ φλιτ ρύζι αρμπόριο
- λάδι μπόλικο
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- χυμό 1 λεμονιού
- ξύσμα λεμονιού
- άνηθος
- μαϊντανός
- αυγολέμονο
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε το λάχανο και ξεχωρίζουμε τα φύλλα του.
Σε ένα τηγάνι βαθύ βάζουμε τα υλικά της γέμισης και προσθέτουμε
και τα κομμάτια του λάχανου που δεν χρησιμοποιήσαμε.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση προσθέτοντας ελάχιστο νερό. Όταν
κρυώσει βάζουμε λίγη από την γέμιση σε κάθε φύλλο και τυλίγουμε.
Τοποθετούμε τους
λαχανοντολμάδες σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε 3 φλιτ
νερό και βάζουμε από πάνω 1 πιάτο για βάρος.
Σε μισή ώρα περίπου είναι έτοιμο.
Ετοιμάζουμε και το αυγολέμονο και τους περιχύνουμε.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου