Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΠΙΡΑΛ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ




από την Effie Tsitsika

Υλικά
 - 250gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-  1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
-  1 αυγό
-  μαστίχα
- 4 φλιτζάνια αλεύρι

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο να μαλακώσει, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αυγό, τη μαστίχα και στο τέλος το αλεύρι. 
Χωρίζουμε στα δύο και στο μισό μέρος προσθέτουμε κακάο. 
Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο. 
Έπειτα ανοίγουμε τα δύο ζυμάρια και τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο (ανοίγει καλύτερα αν επάνω και κάτω βάλουμε λαδόκολλα). κόβουμε τις άκρες για να ευθυγραμμιστούν τα δύο κομμάτια και τυλίγουμε σε ρολό. 
Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει λίγο για να κόβεται καλύτερα. 
Κόβουμε τα μπισκότα και ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 180 βαθμούς ίσα ίσα να ροδίσουν λίγο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου