από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
Για την γέμιση
- 2 στήθη από κοτόπουλο
- πιπεριές , 1 κίτρινη, 1 κόκκινη και 1 πράσινη
- 2 αυγά
- μαϊντανός
- λίγο κεφαλοτύρι ή φέτα
- 1 γιαουρτάκι
- ελαιόλαδο
- 3 κ σ μουστάρδα
- αλατοπίπερο
- σουσάμι για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Βράζουμε το κοτόπουλο, και το ξεψαχνίζουμε.
Αφού κρυώσει λίγο
ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τον μαϊντανό , και κόβουμε σε κύβους το τυρί.
Τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο , μαζί και τ αυγά, ανακατεύουμε και βάζουμε τη γέμιση στο
ψυγείο.
Εν τω μεταξύ έχουμε ετοιμάσει και την ζύμη μας.
Όταν βάλουμε στο ταψί το κάτω φύλλο, βγάζουμε την γέμιση
απ το ψυγείο.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι και την μουστάρδα
και μ αυτό περιχύνουμε την γέμιση.
Την απλώνουμε και ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο μας.
ραντίζουμε με ελαιόλαδο την πίτα μας, αφού την έχουμε χαράξει και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0 μέχρι να ροδοκοκκινίσει
Παρατήρηση : για ποιο νόστιμη, σε αβάσταχτο βαθμό,
ζυμώνουμε την πίτα με το ζουμί που βράσαμε το κοτόπουλο και όχι με σκέτο
νεράκι.
Απλά ΔΕΝ σταματάμε να τρώμε!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου