από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 ¼ φλιτ . ρύζι μακρύκοκκο
- 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 4 κ σ άνηθο
- 2 κ σ μαϊντανό
- 1 κ σ ξερό δυόσμο η 2 κ σ φρέσκο ψιλοκομμένα όλα
- 2 κ σ λάδι
- αλατοπίπερο
.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά να ενωθούν.
- 1 λάχανο μεγάλο ζεματισμένο και χωρισμένα τα φύλλα του
- 1 λάχανο μεγάλο ζεματισμένο και χωρισμένα τα φύλλα του
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 1 φλιτ λάδι
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- αλατοπίπερο.
Για την σάλτσα
Για την σάλτσα
- ζουμί από το φαγάκι
- 2 αυγά
- 2 αυγά
- χυμό από 2 λεμόνια
- 2 κ γ κορν-φλαουρ.
ΕκτέλεσηΤυλίγουμε τους ντολμάδες και στρώνουμε στον πάτο του σκεύους τα μικρά φύλλα και όσα μας έσπασαν.
Μια στρώση ντολμάδες και τα μισά καρότα ,μετά την άλλη
,τα υπόλοιπα καρότα και αν υπάρχουν φύλλα.
Σκεπάζουμε. με πιάτο και ρίχνουμε
τον ζωμό, το λάδι και αλατοπίπερο.
Αφού πάρουν βράση σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά
χωρίς καπάκι για 35-40 λεπτά.
Με το ζουμί φτιάχνουμε την σάλτσα και την ρίχνουμε στο φαγητό η στο σερβίρισμα. .
Με το ζουμί φτιάχνουμε την σάλτσα και την ρίχνουμε στο φαγητό η στο σερβίρισμα. .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου