Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΨΥΞΗ


από τις Eleni Xenophontos και Καλλιόπη

Υλικά
- αμπελόφυλλα
- βραστό νερό
- αλουμινόχαρτο
- αλάτι

Εκτέλεση
Πλένουμε τα αμπελόφυλλα και τα αραδιάζουμε όλα από την ίδια πλευρά.
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα όπου έχουμε ρίξει το αλάτι.
Αποσύρουμε από την φωτιά  και με την βοήθεια μια τρυπητής κουτάλας τα ζεματίζουμε για 3 λεπτά. 



Παίρνουμε λίγα λίγα και τα γυρνάμε και από τις 2 πλευρές. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα η σε ένα μπολ με κρύο νερό. 
Τ αφήνουμε για 3 λεπτά και τα βάζουμε σε δεύτερο μπολ με παγωμένο νερό  με παγάκια/ Αφήνουμε και δω 3 λεπτά και τα βγάζουμε



 . 
Τα τοποθετούμε σε πετσέτες και τα ταμπονάρουμε για να φύγουν τα νερά. 



Κατόπιν βάζουμε κάθε πακετάκι σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου και τα διπλώνουμε όπως στις φωτογραφίες προσέχοντας να μην σπάσουμε τις άκρες τους. 





Τα κάνουμε δεματάκι βγάζοντας τον αέρα αφού πιέσουμε με τα χέρια το αλουμινόχαρτο και αυτό ήταν!!


Έτοιμα για την κατάψυξη. 



Παρατήρηση : όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε τα ξεπαγώνουμε όπως είναι μέσα στο αλουμινόχαρτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου