Υλικά
- 2 τσιπούρες
- χυμό από 3 λεμόνια
- 2 κλαράκια δεντρολίβανο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- πάπρικα καπνιστή
- μπούκοβο (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Βάζουμε τις τσιπούρες στο ταψάκι και τις αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα και λίγο μπούκοβο αν θέλουμε.
Το δεντρολίβανο το βάζουμε στην κοιλιά των ψαριών. Περιχύνουμε με τον χυμό από τα 2 λεμόνια και με το περισσότερο από το κρασί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.
Ετοιμάζουμε την σος. Στο μούλτι ανακατεύουμε καλά τον χυμό από το 3ο λεμόνι, μαζί με το υπόλοιπο κρασί και 1 σκελίδα σκόρδου.
Περιχύνουμε τα ψάρια και σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου