Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ



από την Eleni Kariofilli

Υλικά

- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κούπα γάλα
- ξύσμα πορτοκαλιου
- βανίλια
- 2 κουταλάκια σόδα
- 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 4 αυγά
- αλεύρι όσο πάρει (μισό για όλες τις χρήσεις μισό  φαρινάπ)
- 1 κρόκο χτυπημένο
- λίγο γάλα


Εκτέλεση

Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά.
Ρίχνουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε στα υλικά μας.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Αν κολλάει στα χέρια μας δεν είναι πρόβλημα διότι δεν θέλουμε να είναι σκληρή.
βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας.



Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με λίγο γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια.
Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε και με ζάχαρη. Τα ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου