Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΑΧΑΝΟ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 300 γραμμάρια κόκκινο λάχανο
- 200 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
- 1/2 φλιτζάνι  λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ζωμό βοδινού
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνουμε και το λάχανο ψιλοκομμένο να λαδωθεί καλά .
Ετοιμάζουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό.
Προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό και το βράζουμε για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και αφού ενωθούν μεταξύ τους προσθέτουμε το κρασί.
Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς.
Αλατοπιπερώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου