Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ



από την Βασιλική Σούμπαση Μανουηλίδου

Υλικά

- 250 γραμμάρια ροδοπέταλα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 και 1/2 ποτήρι νερό
- 1 λεμόνι



Εκτέλεση

Πλένουμε τα ροδοπέταλα.



Σε μπολ βάζουμε τα ροδοπέταλα με 1 ποτήρι ζάχαρη και μισό λεμόνι και τα τρίβουμε με το χέρι μας.
Τα αφήνουμε σκεπασμένα για δύο ώρες .



Βράζουμε το σιρόπι. 
Μόλις πάρει βράση και λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα ροδοπέταλα μέσα με το ζουμί που έχουν βγάλει.
Βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Στο τέλος προσθέτουμε και το άλλο μισό λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου