από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 ρίζα σελινόριζας καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους.
- 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες.
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- λάδι
- πιπέρι
- 2 κύβους κότας
- -2 λίτρα νερό
- Πιπέρι
- 200 γραμμάρια γκοργοντζόλα
- 1 κουταλιά κοφτή σμιντίνα στο πιάτο
- 1 ρίζα σελινόριζας καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους.
- 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες.
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- λάδι
- πιπέρι
- 2 κύβους κότας
- -2 λίτρα νερό
- Πιπέρι
- 200 γραμμάρια γκοργοντζόλα
- 1 κουταλιά κοφτή σμιντίνα στο πιάτο
Εκτέλεση
Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και το πλένουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Καθαρίζουμε την σελινόριζα και την κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τους δύο κύβους.
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα λαχανικά να μαραθουν και μόλις εξατμιστούν τα υγρά τους ρίχνουμε τότε το λάδι και τα τσιγαρίζουμε
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα λαχανικά να μαραθουν και μόλις εξατμιστούν τα υγρά τους ρίχνουμε τότε το λάδι και τα τσιγαρίζουμε
.
Προσθέτουμε το πιπέρι και τον ζωμό και αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά μας.
Όταν δούμε ότι μαλάκωσαν αρκετά τότε τα περνάμε από το μπλέντερ και η σούπα μας γίνεται βελουτέ.
Την περνάμε από την σίτα για να είναι χωρίς χοντράδια .
Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση τότε ρίχνουμε την γκοργκοτζόλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσφέρουμε την σούπα με μια κουταλιά κοφτή σμιντίνα στο πιάτο και με κρουτόν.
Όταν δούμε ότι μαλάκωσαν αρκετά τότε τα περνάμε από το μπλέντερ και η σούπα μας γίνεται βελουτέ.
Την περνάμε από την σίτα για να είναι χωρίς χοντράδια .
Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση τότε ρίχνουμε την γκοργκοτζόλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσφέρουμε την σούπα με μια κουταλιά κοφτή σμιντίνα στο πιάτο και με κρουτόν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου