από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο (Πολέντα
- 1 λίτρο νερό
- σμιντίνα
- τυρί αγελαδινό
(αντιστοιχεί σε εμάς με το κότατζ)
- φρέσκο βούτυρο
- αλάτι
- πάπρικα
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό
και μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο σιγά σιγά
ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει. Όταν αρχίζει να πήζει τότε είναι
έτοιμο.
Αν έχει σβολιάσει μπορούμε να το περάσουμε στο μίξερ και
με λίγο νεράκι ακόμα να πάρει μια βράση συνεχίζοντας να ανακατεύουμε.
Έχουμε περάσει στο
μίξερ το κότατζ και το ανακατεύουμε με την σμιντίνα να ενωθούν
Λιώνουμε το βούτυρο και έτσι όπως είναι καυτό περιχύνουμε
την μαμαλίγκα πού έχουμε σερβίρει στο πιάτο.
Δίπλα βάζουμε μια με δύο κουταλιές από το μείγμα σμιντίνα
– τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου