Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ




από την Lena Trifilli (η συνταγή είναι από την Ρουμανία)

Υλικά
 - μπρόκολο
 - 5 με 6 μανιτάρια
 -λάδι
- 1 λίτρο ζωμό κότας
 - κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- πιπέρι
 - γκοργκοντζόλα
 - σμιντίνα

Εκτέλεση
Πλένουμε το μπρόκολο και το μαδάμε σε μικρά μπουκετάκια. Καθαρίζουμε τα κοτσάνια και το κόβουμε στα τέσσερα.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρές φέτες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.



Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να μαραθούν.
Προσθέτουμε το λάδι και τα μαραίνουμε. Έχουμε φτιάξει τον ζωμό κότας με κύβο κνόρ. Ρίχνουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και αφήνουμε να βράσουν.

Μόλις δούμε πως έβρασαν τότε τα περνάμε από το μπλέντερ.
Ξαναβάζουμε την βελουτέ σούπα πάλι στην φωτιά να πάρει μια βράση και ρίχνουμε την γκοργκοντζόλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.


Σερβίρουμε την σούπα με μια κοφτή κουταλιά σμιντίνα. Μπορούμε να βάλουμε και κρουτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου