από την Καλλιόπη
Υλικά
- ώριμες ντομάτες
- αλάτι
Εκτέλεση
Υλικά
- ώριμες ντομάτες
- αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε
από τις ντομάτες το κοτσάνι.
Τις κόβουμε στα 4 και τις
βάζουμε σε ένα βαρέλι που το καλύπτουμε με τούλι και ένα μάρμαρο η άλλο βάρος.
Τις αφήνουμε στον
ήλιο να ψηθούν και να βγάλουν όλα τα
υγρά τους. Τις ανακατεύουμε με το χέτι μερικές φορές και τις σπάζουμε σε
μικρότερα κομμάτια.
Αφού περάσει μια
βδομάδα, τις περνάμε από πυκνή σίτα
για να μείνουν έξω τα φλούδια και τα σπόρια.
Κρατάμε το ζουμί που πέφτει σε έναν κουβά
και το αδειάζουμε σε μια μεγάλη
μαξιλαροθήκη.
Την δένουμε και την αφήνουμε σε ένα πλαγιαστό μέρος για να φύγουν
τα πιο πολλά υγρά.
Κατόπιν κρεμάμε την μαξιλαροθήκη για να στραγγίξει τελείως η ντομάτα.
Όταν γίνει και αυτό βλέπουμε πως έχει μείνει η πάστα της ντομάτας
που είναι πυκνή.
Προσθέτουμε αλάτι και
ανακατεύουμε πολύ καλά. Πρέπει να γίνει αρμυρούτσικη η πάστα για να συντηρηθεί.
Την μαζεύουμε σε ένα γυάλινο δοχείο και την
αφήνουμε να λιαστεί για μια βδομάδα. Είναι έτοιμη!!!
Παρατήρηση : επειδή
είναι αρμυρή, προσοχή στο αλάτι όταν μαγειρεύουμε.
Καλή επιτυχία!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου