από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 6-7 μελιτζάνες
- 1 πακέτο πένες
- μπόλικος φρέσκος βασιλικός
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 2-3 ντομάτες ώριμες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- τυρί φέτα
- μοτσαρέλλα
- μαϊντανός
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες
σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα ταψί με 4 κσ λάδι , αλάτι και ψιλοκομμένο
βασιλικό.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο ανακατεύοντας τες κάνα δυο φορές.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε με λίγο
νερό να βράσουν τα κρεμμύδια που τα έχουμε ψιλοκόψει , καθώς και τις ντομάτες μας
σε κονκασέ.
Αρωματίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό.
Αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε αλατοπίπερο , μαϊντανό και το
κρασί. Μόλις βράσουν για λίγο . σβήνουμε το μάτι και βάζουμε την σάλτσα σε ένα μπολ και την αφήνουμε
στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε νερό
να βράσει και ρίχνουμε τις πένες. Τις μισοβράζουμε και τις σουρώνουμε.
Εν τω μεταξύ έχουν γίνει οι
μελιτζάνες και τις αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο ταψί στρώνουμε διπλή
λαδόκολλα σταυρωτά. Οι άκρες να προεξέχουν αρκετά, αφού θα σκεπάσουμε με το
χαρτί το φαγητό μας.
Αδειάζουμε τις μελιτζάνες πάνω στην λαδόκολλα, την σάλτσα και τις πένες.
Προσθέτουμε και τα τυριά μας σε κύβους και ανακατεύουμε σιγά σιγά.
Τρίβουμε λίγη φέτα ακόμα.
Σκεπάζουμε με την λαδοκολλα καλά
και φουρνίζουμε για 20 λεπτά περίπου ακόμα.
Ξεφουρνίζουμε
και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου