από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Η συνταγή είναι από την Μεξικάνικη κουζίνα
Η συνταγή είναι από την Μεξικάνικη κουζίνα
Υλικά
- 2 στήθη από
κοτόπουλο
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- ελαιόλαδο - 1 κρεμμύδι ξερό
- αλατοπίπερο
- ρίγανη
- πάπρικα γλυκιά
- πάπρικα καυτερή
- 1 πακέτο μεξικάνικες πίτες
- μοτσαρέλα τριμμένη
Για την γλυκόξινη σάλτσα
- 1 φλιτζάνι κέτσαπ
- 1 κ σ κορν φλαουρ
- 4 κ σ νερό
- 2 κ σ ηλιέλαιο
- 2-3 κ σ ξύδι
- 1 κ γ σόγια σος ή γούστερ σος
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κοτόπουλο
κομμένο σε κομμάτια. Αφού ροδίσει λίγο προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Σταδιακά ρίχνουμε τις πάπρικες ,από την την καυτερή ρίχνουμε όσο
αντέχουμε, μαζί με την ρίγανη και το αλατοπίπερο.
Εν τω μεταξύ χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για την σάλτσα
και την προσθέτουμε στο μείγμα. Το αφήνουμε να βράσει καλά και αποσύρουμε από
το μάτι.
Απλώνουμε τις τορτίγιες και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη
μοτσαρέλα. Από πάνω ρίχνουμε λίγο από το μείγμα.
Τυλίγουμε τις τορτίγιες και τις
αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί., πασπαλισμένο με λίγη μοτσαρέλα
Αφού τοποθετήσουμε όλες τις πίτες καλύπτουμε με μοτσαρέλα και τις ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο για λίγο μέχρι να λιώσει το τυρί και να πιάσει κρούστα.
Καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου