από την Eleni Kariofilli
Υλικά
- 1 αστακό
- 1 πακέτο μακαρόνια
- χυμό ντομάτας
στον τρίφτη και λίγο πελτέ
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κύβο κοτόπουλο
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 ποτηράκι κρασιού ξύδι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη
κατσαρόλα βράζουμε νερό με ένα ποτηράκι του κρασιού ξύδι. Μόλις βράσει ρίχνουμε
τον αστακό και βράζουμε για 8 λεπτά αυστηρά.
Βγάζουμε τον αστακό και κρατάμε το
νερό που έβρασε.
Στο νερό αυτό
υπάρχουν κάτι άσπρα κομματάκια.
Τα βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα γιατί θα τα βάλουμε
στη σάλτσα. Καθαρίζουμε τον αστακό και κόβουμε σε κομμάτια τη σάρκα του.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σβήνουμε με το
κρασί.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τους κύβους μπαχαρικά, και δύο ποτήρια απ' το νερό που
έβρασε ο αστακός.
Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Δυο λεπτά πριν την κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε
και τα κομμάτια του αστακού.
Στο υπόλοιπο νερό του αστακού βράζουμε τα μακαρόνια στο
μισό χρόνο απ' ότι λέει το πακέτο. Τα δικά μου έλεγαν 8 λεπτά, τα έβρασα 3.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Τα
αφήνουμε αλλά 4-5 λεπτά να τραβήξουν τη σάλτσα.
Σερβίρουμε με
ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου