από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- ντομάτες ώριμες
- αλάτι
- ζάχαρη
- 3-4 κρεμμύδια ξερά
- σκόρδα
- πιπεριές πολύχρωμες
- καυτερές πιπεριές
-μελιτζάνες
- ελαιόλαδο
- άσπρο κρασί
- φύλλα βασιλικού
- ρίγανη
Εκτέλεση
Πλένουμε και τρίβουμε
τις ντομάτες και τις βάζουμε με αλάτι
και λίγη ζάχαρη να βράσουν στην αρχή δυνατά και μετά σε σιγανή φωτιά .
Ψιλοκόβω τα υπόλοιπα υλικά και τα σοτάρω σε λάδι καλά και τα σβήνουμε με άσπρο κρασί
Ψιλοκόβω τα υπόλοιπα υλικά και τα σοτάρω σε λάδι καλά και τα σβήνουμε με άσπρο κρασί
Όταν σοταριστούν τα ρίχνουμε στην σάλτσα Δοκιμάζουμε το αλάτι-πιπέρι και βράζουμε μέχρι να πήξει
Λίγο πριν σβήσουμε την σάλτσα ρίχνουμε την ρίγανη και φύλλα βασιλικού.
Ζεστή όπως είναι την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα
Ζεστή όπως είναι την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα
Την διατηρούμε στο ψυγείο όταν ανοίξουμε το βάζο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου