από την Eleni Kariofilli
Υλικά
Για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα και ένα φλιτζάνι ακόμα
- ½ φλυτζάνι
σιμιγδάλι ψιλό
- 2 γεμάτες κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 4 αυγά
- ξύσμα λεμονιού
- βανίλιες
- 2 κουταλιές
βούτυρο.
Για το σιρόπι
- 3 ½ κούπες ζάχαρη
- 2 ½ κούπες νερό
- χυμό από μισό
λεμόνι
- κανέλα
- φλούδες
λεμονιού.
Για τα φύλλα
- 1 πακέτο φύλλο Βυρηττού
- βούτυρο για τα
φύλλα
Εκτέλεση
Αρχικά βράζουμε το σιρόπι 7 λεπτά γιατί το θέλουμε κρύο.
Στο ένα λίτρο γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη το σιμιγδάλι, τα
αυγά καλά χτυπημένα την άνθος αραβοσίτου διαλυμένη στο επιπλέον φλυτζάνι γάλα
το ξύσμα και τις βανίλιες
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να
πήξει . Είναι έτοιμο όταν κάνει φουσκάλες.
Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε.
Τα έκανα ατομικά οπότε βουτυρώνουμε ένα φύλλο πολύ καλά, και το διπλώνουμε στη
μέση ( το βάζουμε στο ύψος)
Ρίχνουμε στην άκρη μια μεγάλη κουταλιά απ' την κρέμα και
τυλίγουμε σε ρολό ( όσο τυλίγουμε βουτυρώνουμε)
Τοποθετούμε τα ρολά μας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους
180 0 αέρα.
Μόλις είναι έτοιμο κι όπως είναι καυτό, ρίχνουμε το
σιρόπι ΚΡΥΟ και το αφήνουμε να το τραβήξει.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και το τσακίζουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου