από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 6-7 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στα δυο
-700 γρ. μοσχάρι σε μικρά καρέ
-2 κρεμμύδια
-3-4 πιπεριές
πράσινες
- 3 ντομάτες
-την ψίχα από τις μελιτζάνες
-1κσ πελτέ
-αλατοπίπερο
-1 ποτήρι λευκό κρασί
-1 ποτήρι νερό.
ΕκτέλεσηΑδειάζουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε με καλαμποκέλαιο να ροδίσουν.
Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι, το κρέας, τις πιπεριές
και την ψίχα από τις μελιτζάνες.
Σβήνουμε με το κρασί όταν εξατμιστεί ρίχνουμε την
ντομάτα, τον πελτέ, το νερό και αλατοπίπερο.
Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κρέας .
Σε ένα πυρέξ
ρίχνουμε λίγη από την σάλτσα ,αραδιάζουμε τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε με
κρέας ρίχνουμε επάνω μπόλικη σάλτσα και τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου μίση ώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου