Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ





από την   Τζένη Λάγαρη

Υλικά
Για τη ζύμη
-  800 με 850 γραμμάρια αλεύρι
- 350 γραμμάρια γιαούρτι
- 300 γραμμάρια σπορέλαιο
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- αλάτι
-  ελάχιστη ζάχαρη
-  2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι ξύδι
Για τη γέμιση
- φέτα τριμμένη
Για την επάλειψη
- κρόκο αυγού

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε και χτυπάμε καλά όλα τα υγρά υλικά και μετά ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα

Ψήσιμο 10 με 15 λεπτά στον αέρα στους 180 με 200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο η μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
Γίνονται περίπου 50 με 60 μπουρεκάκια Ανάλογα το μέγεθος Περίπου δύο ταψιά κουζίνας μεγάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου