από την Ελένη Γεωργίου
Υλικά
- 1 κιλό σύκα ξηρά
- αμύγδαλα ολόκληρα η χοντροκοπανισμένα
- 2 κ σ γλυκάνισο κοπανισμένο
- λίγο ροδόσταγμα
- λίγο νερό για το ζύμωμα
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα σύκα και προσθέτουμε ολα τα υλικά με το νερό στο τέλος. ζυμώνουμε πολύ καλά και μοιράζουμε το μείγμα σε μπαλίτσες.
Πλάθουμε σε τετράγωνα κομμάτια η στρόγγυλα . τα αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα ή σε καθαρό ύφασμα στον ήλιο να στεγνώσουν καλά.
Τις συκόπιτες τις γυρίζουμε ανά διαστήματα. Όταν ξεραθούν τις φυλάσσουμε σε στεγνό και ξερό μέρος.
Παρατήρηση : αν θέλουμε με τον πλάστη ανοιγουμε σε φύλλο το μείγμα και το κόβουμε σε μακρόστενα η τετράγωνα κομμάτια και τα στολίζουμε με μισά αμύγδαλα.
Υλικά
- 1 κιλό σύκα ξηρά
- αμύγδαλα ολόκληρα η χοντροκοπανισμένα
- 2 κ σ γλυκάνισο κοπανισμένο
- λίγο ροδόσταγμα
- λίγο νερό για το ζύμωμα
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα σύκα και προσθέτουμε ολα τα υλικά με το νερό στο τέλος. ζυμώνουμε πολύ καλά και μοιράζουμε το μείγμα σε μπαλίτσες.
Πλάθουμε σε τετράγωνα κομμάτια η στρόγγυλα . τα αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα ή σε καθαρό ύφασμα στον ήλιο να στεγνώσουν καλά.
Τις συκόπιτες τις γυρίζουμε ανά διαστήματα. Όταν ξεραθούν τις φυλάσσουμε σε στεγνό και ξερό μέρος.
Παρατήρηση : αν θέλουμε με τον πλάστη ανοιγουμε σε φύλλο το μείγμα και το κόβουμε σε μακρόστενα η τετράγωνα κομμάτια και τα στολίζουμε με μισά αμύγδαλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου