από την Stella Glava
Υλικά για το ζυμάρι
- 500 γρ αλεύρι
- 300 γρ χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 ½ κγ αλάτι
- 1 κσ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό μέχρι να
διαλυθεί.
Ρίχνουμε την ζάχαρη, το λάδι, το αλεύρι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να μην
κολλάει στα χέρια. Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παρά πάνω.
Αφήνουμε ένα μισάωρο να ξεκουραστεί.
Λαδώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε το ζυμάρι με τα
χέρια.
Προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο μισή ώρα στους 220 0
στις αντιστάσεις σε χαμηλή σχάρα.
Η δόση είναι για ένα μεγάλο ταψί κουζίνας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου