Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

ΨΩΜΑΚΙΑ ΑΤΣΜΑ




από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 600 μλ γάλα χλιαρό
-300 μλ ηλιέλαιο
-3 κσ ζάχαρη
-1 ½  κσ αλάτι
-1 φρέσκια μαγιά η 2 φακελάκια  ξηρή
-2 αυγά [τα ασπράδια στην ζύμη τους κρόκους με μία κσ κρέμα γάλακτος για άλειμμα]
- 1 κιλό+1 μικρό ποτήρι αλεύρι

Εκτέλεση
Σμίγουμε τα υλικά σε μαλακή ζύμη και αφήνουμε σε μεγάλο μπολ να ανέβει 1 ώρα και πλέον.
Χωρίζουμε σε 25 μπαλίτσες ,απλώνουμε με τα χέρια , γεμίζουμε με ότι μας αρέσει ρολάρουμε και τα βάζουμε σε ταψί
Αφήνουμε μισή ώρα σκεπασμένα με μεμβράνη
Αλείφουμε με το μείγμα κρόκους-κρέμα και ρίχνουμε μαυροσούσαμο

 και ψήνουμε στους 180 -190 0  μέχρι να ροδίσουν.


Παρατήρηση :
μπορούμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη και με ένα ζέσταμα να τα καταναλώσουμε
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου