από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 500 γρ μανιτάρια
- 3 κ σ αλεύρι
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- αλατοπίπερο
- λίγο ελαιόλαδο
- γάλα, τόσο, όσο χρειαστεί για την σούπα
- τυρί σκληρό της αρεσκείας μας (κάποιο που να μην λιώνει
εύκολα)
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια όσο πιο λεπτά μπορούμε. Τα μανιτάρια
τα κόβουμε σε κύβους.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3-4 κ σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε
τα κρεμμυδάκια . μόλις αρχίσουν να μαραίνονται προσθέτουμε τα μανιτάρια και
ανακατεύουμε ώσπου να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε γάλα , τόσο ώστε να σκεπαστούν τα μανιτάρια.
Αλατοπιπερώνουμε .
Μόλις βράσει η σούπα μας κλείνουμε το μάτι και
προσθέτουμε το τυρί σε κύβους.
Αφήνουμε να μαλακώσει το τυρί , αλλά όχι να
λιώσει και σερβίρουμε.
Στο πιάτο μας ή στο μπολ τρίβουμε και λίγο πιπέρι από
πάνω για νοστιμιά.
Φρυγανίζουμε και 1 φέτα ψωμί και απολαμβάνουμε μια απ΄ τις πιο
νόστιμες σούπες!!!
Παρατήρηση : Πριν ρίξουμε το γάλα στην σούπα, προσθέτουμε λίγο νερό πρώτα, για να μην μας κολλήσει το γάλα!!!!
Παρατήρηση : Πριν ρίξουμε το γάλα στην σούπα, προσθέτουμε λίγο νερό πρώτα, για να μην μας κολλήσει το γάλα!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου