από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 2 κιλά μανταρίνια χωρίς φλούδια και κουκούτσια
- 3 μήλα με την φλούδα
-1 ½ κιλό ζάχαρη
- 2 ξυλάκια κανέλα
- 1 λεμόνι την ψίχα του
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε μανταρίνια-μήλα[ με την φλούδα] – λεμόνι [χωρίς φλούδα, κουκούτσια και το άσπρο] και
βάζουμε τον πολτό σε μεγάλη κατσαρόλα.
Ρίχνουμε την
ζάχαρη και την κανέλα.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζουμε όταν φουσκώσει και
ανακατεύουμε συνέχεια
Όταν κάτσει ο αφρός συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας
περίπου μισή ώρα.
Καυτή όπως είναι
την αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου