από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 1 μικρό λάχανο η μισό μεγάλο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 1 μάτσο
λαχανίδες κάλε
- 3-4 καρότα σε φέτες
- 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- -2-4 κλαδάκια σέλερι κομμένα και τα φύλλα
- 2-3 πράσα
- τριμμένη ντομάτα
και μία κουταλιά πελτέ με μία πρέζα
ζάχαρη
- άνηθο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι ρύζι
- αλατοπίπερο
- πάπρικα
- λάδι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το πράσο καλά
και ρίχνουμε το λάχανο, τις λαχανίδες,
τα , καρότα, το σέλερι και τα αφήνουμε
μέχρι να μαραθούν,
Προσθέτουμε την ντομάτα,
τον πελτέ, μπαχαρικά και ζεστό νερό.
Βράζουμε 20 λεπτά και ρίχνουμε το ρύζι και αν χρειαστεί
προσθέτουμε νερό
Το κλείνουμε σε 15
λεπτά πασπαλίζοντας άνηθο-μαϊντανό να έχει ζουμί γιατί το ρύζι ρουφάει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου