από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 1 κιλό κυδώνια ζυγισμένα καθαρισμένα και κομμένα σε
λεπτά ραβδάκια
-1 κιλό ζάχαρη
- 3 κούπες νερό
- 3-4 φύλλα αρμπαρόριζας η αν δεν υπάρχει 2 βανίλιες
- 1 ξυλάκι κανέλα
- χυμό από ένα λεμόνι
- 1 κούπα ασπρισμένα και στεγνωμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ τα κυδώνια και την ζάχαρη, Ρίχνουμε το νερό και την
κανέλα βράζουμε σε δυνατή φωτιά και όταν κοχλάσει χαμηλώνουμε σε μέτρια
Ξαφρίζουμε αν έχει αφρό και ρίχνουμε την αρμπαρόριζα η
τις βανίλιες.
Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τα
αμύγδαλα να πάρουν δυο βράσεις.
Όπως είναι ζεστό το γλυκό το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα ,
Όπως είναι ζεστό το γλυκό το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα ,
και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου