από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 1 κιλό μανταρίνια σφικτά καλά πλυμένα
- 800 γρ ζάχαρη αν είναι γλυκά 1 κιλό αν είναι ξινούτσικα
-1 λεμόνι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια κα κρατάμε τις μισές περίπου φλούδες και την φλούδα του λεμονιού καθαρίζοντας το άσπρο από μέσα του.
Ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια κα κρατάμε τις μισές περίπου φλούδες και την φλούδα του λεμονιού καθαρίζοντας το άσπρο από μέσα του.
Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και όταν
κρυώσουν τα περνάμε από το μουλτι.
Κόβουμε την ψίχα από μανταρίνια και από το λεμόνι μικρά κομμάτια όπως στην φρουτοσαλάτα
βγάζοντας τα κουκούτσια αν έχουν.
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε
τις ψίχες , την ζάχαρη και ψιλοκομμένες φλούδες .
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά 30 λεπτά ανακατεύοντας.
Όπως είναι ζεστή ακόμα την βάζουμε σε αποστειρωμένα στον φούρνο βάζα και ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Όπως είναι ζεστή ακόμα την βάζουμε σε αποστειρωμένα στον φούρνο βάζα και ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου