από την Ελενα Γεωργιου
Υλικά
- 700 γρ βούτυρο ανάλατο
- 750 γρ μαύρη ζάχαρη
- 30 γρ ξύσμα πορτοκαλιού
- 15 γρ μαγειρική σόδα
- 15 γρ αλάτι
- 5 γρ βανίλια
- 200 γρ αυγά
- 1200 γρ αλεύρι
- 200 γρ καρύδια χοντροκοπανισμένα
- 800 γρ σοκολάτα λευκή ή μαύρη σε σταγόνες
Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο που το έχουμε σε θερμοκρασία
δωματίου μαζί με την ζάχαρη.
Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα, την
βανίλια, το ξύσμα, το αλάτι, την σόδα.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι, όσο
χρειαστεί για να γίνει σφικτή η ζύμη. ΄
Προσθέτουμε και τα καρύδια
και στο τέλος την σοκολάτα και
ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε λαδόκολλα στα ταψιά μας προθερμαίνουμε τον φούρνο
στον αέρα και στους 170 0
Πλάθουμε τα μπισκότα μας στρόγγυλες μπαλίτσες που
ζυγίζουν 30 περίπου γραμμάρια.
Καλό είναι να είναι ισοβαρή για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 12 λεπτά
και απολαμβάνουμε μόλις κρυώσουν!!!!
Παρατήρηση :αν θέλουμε χωρίζουμε την ζύμη και κάνουμε διάφορες παραλλαγές.
Στη μία ζύμη μπορούμε να βάλουμε μόνο λευκή σοκολάτα.
Στην
άλλη μόνο μαύρη και καρύδια.
Στην τρίτη καρύδια και λευκή σοκολάτα .
Όπως και να τα κάνουμε, ένα είναι σίγουρο: όλα είναι
πεντανόστιμα!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου