από την Stella Glava
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 250 γρ βούτυρο
- 200 γρ ζάχαρη
- 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 4 μεγάλα αυγά
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 75 γρ χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- ¼ κγ κακουλέ
- 1 βανίλια
- 1 κιλό αλεύρι
- 250 γρ βούτυρο
- 200 γρ ζάχαρη
- 250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 4 μεγάλα αυγά
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 75 γρ χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- ¼ κγ κακουλέ
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε καλά.
Στον χυμό διαλύουμε τις μαγιές και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι. Ίσως χρειαστεί λίγο λιγότερο. Πλάθουμε το ζυμάρι, να μην κολλάει στα χέρια.
Βουτυρώνουμε καλά μια ψηλή στρογγυλή φόρμα.
Βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2 ώρες.
Περνάμε με τα αυγό την επιφάνεια και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 170 0
Όταν κρυώσει στολίζουμε κατά βούληση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου